Karščiavimo klinikos dirba jau visoje Lietuvoje

  • Paskelbė : Pavel Kulikian
  • Paskelbta: 2020-04-23
  • Kategorija: Aktualijos

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad karščiavimo klinikos veikia jau visoje Lietuvoje. Svarbu žinoti, kad kiekviena karščiavimo klinika privalo suteikti paslaugas visiems jos aptarnaujamoje teritorijoje esantiems karščiuojantiems pacientams, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos.

Šalčininkų rajono savivaldybėje karščiavimo klinika pradėjo darbą nuo balandžio 6 d.

Karščiavimo klinikose su gydytojo siuntimu priimami 18–60 metų amžiaus pacientai, kurių kūno temperatūra kreipimosi į šeimos gydytoją dieną yra 37,8 ⁰C ir daugiau (iki karščiavimą mažinančių vaistų vartojimo), turintys bent vieną iš toliau nurodytų viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų: šaltkrėtį, kosulį, gerklės skausmą, pasunkėjusį kvėpavimą. Čia jiems bus atliekami išsamesni tyrimai, įtariant koronavirusinę infekciją (COVID-19).

SVARBU! Į karščiavimo klinikas registruojami tik šeimos gydytojo siuntimą turintys pacientai. Būtent šeimos gydytojas, susipažinęs su paciento situacija, priima sprendimą, ar jį nukreipti į karščiavimo kliniką, siuntimą užpildo elektroniniu būdu. Tuomet karščiavimo klinikos koordinatorius nedelsdamas susisiekia su karščiuojančiu pacientu jo nurodytu telefonu ir praneša karščiavimo klinikos adresą, vizito laiką, išsiaiškina, ar karščiuojantis pacientas gali į karščiavimo kliniką atvykti pats savo automobiliu arba būti atvežtas kito žmogaus.

*Atvykus į karščiavimo kliniką žmonėms neleidžiama išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip.
*Kartu su savimi žmogus turi turėti tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į karščiavimo kliniką, reikia padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salono viduje. Šiuo numeriu yra susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.
*Į karščiavimo kliniką žmogus gali užeiti tik gavęs darbuotojo leidimą ir užsidėjęs medicininę kaukę.

Karščiavimo klinikose pacientams atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos, kaip yra daroma mobiliuose punktuose, jei reikia – paskiriamas gydymas.

Priklausomai nuo karščiuojančio paciento sveikatos būklės, jis gali būti išleidžiamas izoliuotis į izoliavimo vietą arba nukreipiamas į gydymo įstaigas, gydančias sergančiuosius koronavirusine infekcija. Tiems žmonėms, kurie negali į karščiavimo klinikas atvykti patys, savivaldybės įpareigotos užtikrinti pacientų transportavimo paslaugas.

KARŠČIAVIMO KLINIKŲ ADRESUS RASITE ČIA

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos