Kiekvienas gyventojas turėtų domėtis ir būti pasirengęs galimos branduolinės ar radiologinės avarijos atveju. Įsidėmėkite – #ŽinojimasSaugo

  • Paskelbė : Biuras
  • Paskelbta: 2021-08-09
  • Kategorija: Aktualijos

Radiacinės saugos centras: kiekvienas gyventojas turėtų domėtis ir būti pasirengęs galimos branduolinės ar radiologinės avarijos atveju

Daugelis Lietuvos gyventojų jautriai reaguoja į pasklidusią informaciją apie galimai įvykusią branduolinę ar radiologinę avariją, nes tai daugeliui asocijuojasi su Černobylio atominės elektrinės (toliau – AE) avarija, kuri lėmė tiesioginių pasekmių ir Lietuvai. Todėl Radiacinės saugos centras (toliau – RSC) nori atkreipti dėmesį, kad gyventojai ir patys turėtų aktyviau domėtis, kaip reikėtų elgtis įvykus branduolinei avarijai. 

Vienas pagrindinių RSC tikslų ir funkcijų yra organizuoti žmonių ugdymą sveikatos apsaugos nuo žalingo jonizuojančiosios spinduliuotės poveikio klausimais, todėl džiaugiamės elektroninio mokymo kūrėjų iniciatyva nemokamai prisidėti skleidžiant radiacinės saugos žinias. Elektroniniai radiacinės saugos mokymai (toliau – Mokymai), papildyti interaktyviomis animacijomis yra skirti sudominti ir padėti kiekvienam gyventojui suprasti svarbius ir sudėtingus radiacinės saugos aspektus. Mokymo informaciją įvertino RSC specialistai, todėl pateikta informacija yra patikima ir teisinga. Mokymų (juos galite rasti čia) metu išsamiau susipažinsite su jonizuojančiąja spinduliuote ir sužinosite apie pasirengimą branduolinei avarijai.

Įsidėmėkite – #ŽinojimasSaugo. Kuo geriau būsime informuoti, tuo tiksliau žinosime, kaip elgtis įvykus ekstremaliai situacijai, ir paprasčiau reaguosime į pavojų keliančią situaciją.

Daugiau informacijos apie pasirengimą branduolinei ar radiologinei avarijai galite rasti:

 

Radiacinės saugos centro informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos