Akmenės ir Šalčininkų rajonų ugdymo įstaigose bus atnaujinami sveikatos kabinetai

  • Paskelbė : Biuras
  • Paskelbta: 2022-01-07
  • Kategorija: Aktualijos

Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su partneriu Šalčininkų rajono savivadybės visuomenės sveikatos biuru (Toliau – Biuras) įgyvendina projektą ,,Sveikatos kabinetų mokymo įstaigose aprūpinimas metodinėmis priemonėmis”.

 

Įsigyjamas sveikatos kabinetų metodines priemones sudarys psichinės sveikatos stiprinimui skirtos priemonės, visuomenės sveikatos rizikos veiksnių, sveikos gyvensenos įgūdžių ugdymo ir kitos metodinės priemonės, reikalingos psichinės sveikatos prevencijai ir stiprinimui mokyklose / ikimokyklinio ugdymo įstaigose vykdyti.

 

Pažymėtina, kad vaikai ir jaunimas yra pažeidžiamiausia visuomenės dalis, todėl jų sveikatos problemos turi būti sprendžiamos prioriteto tvarka. Nuo vaikystės skiepijami sveikos gyvensenos įgūdžiai išlieka visam gyvenimui, todėl jau nuo ikimokyklinio ugdymo įstaigų turi būti pradedama mokyti sveiko gyvenimo būdo, aiškinama, kodėl ir kaip reikia rūpintis savo sveikata.

 

Pasak Biuro direktorės Janinos Alkovskos, - „Tai projektas, deja, kurtas paskubomis, su mažais šansais laimėti, tačiau turbūt Dievo valia, vos 1 balo persvara išstūmus konkurentus, finansavimas atiteko būtent mums“.

 

P. Janina akcentuoja, kad vaikų pasitenkinimas paslaugomis, visų pirma, priklauso nuo specialisto, kiek jis įdeda savęs į bendravimą su vaiku, nuo jo kvalifikacijos. Tačiau ne mažiau svarbi yra erdvė, kurioje bendraujama su mokiniu.

 

„Turime siekį – sukurti jaukias, vaikams patrauklias erdves ugdymo įstaigose, darbe naudoti dėmesį patraukiančias priemones, kaip kinetinis smėlis, sensoriniai stalai, fizinį aktyvumą skatinančios priemonės. Be galo esame dėkingi mūsų bendrakeleiviams – ugdymo įstaigoms už pritarimą, palaikymą ir bendradarbiavimą“ – sako J. Alkovska.

 

Projektas finansuojamas Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Sveikata“ lėšomis.

Jo metu į sveikatos kabinetus ir jų infrastruktūrą bus investuojama beveik 276 tūkstančiai eurų.

Prie projekto įgyvendinimo prisideda Akmenės rajono ir Šalčininkų rajono savivaldybės.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos