Užkandžiai su daigais

  • Paskelbė : Biuras
  • Paskelbta: 2021-02-22
  • Kategorija: Aktualijos

Daigai – skanus ir vertingas maistas. Daiginimo ir brinkimo metu sėklose daugėja mūsų organizmui reikalingų  mineralų bei vitaminų.  Plačiau  apie daiginimą ir jo būdus rasite mūsų ankstesniame straipsnyje.

O šį kartą, apie užaugintų daigų panaudojimo galimybes. Daigus galima valgyti atskirai arba susmulkinti elektriniu smulkintuvu ir paruošti kokteilius. Jie puikiai dera su daržovėmis, vaisiais, tinka įmaišyti į košes, salotas, patiekti prie mėsos patiekalų kaip garnyrą.  Žemiau, nuotraukų galerijoje rasite išbandytus receptus su daigais.

Skanaus!

 

– Mitybos specialistai pataria daigus valgyti atskirai ir labai kruopščiai sukramtyti – taip organizmas geriau įsisavins juose esančias naudingas maistines medžiagas. Juos galima ir sutrinti, sumalti ar susmulkinti elektriniu smulkintuvu ir sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens iki košės konsistencijos arba ruošti kokteilius – internete daug įvairių receptų. Daigai puikiai dera su vaisiais, daržovėmis, tinka dėti į salotas, įmaišyti į košes, ruošti užpilus, patiekti prie mėsos ar žuvies patiekalų kaip garnyrą. Ankštinių augalų daigai – puikus trintų sriubų pagrindas, o sėklų – tinka sumuštiniams, kokteiliams. Kulinariniai eksperimentai skatina fantaziją, tačiau vertėtų prisiminti, kad daigus netinka vartoti su dideliais kiekiais pieno produktų – tai gali sukelti intensyvų pilvo pūtimą. Taip pat geriau nemaišyti ankštinių augalų su grūdais – vienam kartui patariama vartoti vieną grupę daigų, pavyzdžiui, kviečius su rugiais arba avinžirnius su spindulinėmis pupuolėmis.

Skaityti daugiau: https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/leksteje-naturaliu-vitaminu-bomba-961852

 

– Mitybos specialistai pataria daigus valgyti atskirai ir labai kruopščiai sukramtyti – taip organizmas geriau įsisavins juose esančias naudingas maistines medžiagas. Juos galima ir sutrinti, sumalti ar susmulkinti elektriniu smulkintuvu ir sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens iki košės konsistencijos arba ruošti kokteilius – internete daug įvairių receptų. Daigai puikiai dera su vaisiais, daržovėmis, tinka dėti į salotas, įmaišyti į košes, ruošti užpilus, patiekti prie mėsos ar žuvies patiekalų kaip garnyrą. Ankštinių augalų daigai – puikus trintų sriubų pagrindas, o sėklų – tinka sumuštiniams, kokteiliams. Kulinariniai eksperimentai skatina fantaziją, tačiau vertėtų prisiminti, kad daigus netinka vartoti su dideliais kiekiais pieno produktų – tai gali sukelti intensyvų pilvo pūtimą. Taip pat geriau nemaišyti ankštinių augalų su grūdais – vienam kartui patariama vartoti vieną grupę daigų, pavyzdžiui, kviečius su rugiais arba avinžirnius su spindulinėmis pupuolėmis.

Skaityti daugiau: https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/leksteje-naturaliu-vitaminu-bomba-961852
Mitybos specialistai pataria daigus valgyti atskirai ir labai kruopščiai sukramtyti – taip organizmas geriau įsisavins juose esančias naudingas maistines medžiagas. Juos galima ir sutrinti, sumalti ar susmulkinti elektriniu smulkintuvu ir sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens iki košės konsistencijos arba ruošti kokteilius – internete daug įvairių receptų.

Skaityti daugiau: https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/leksteje-naturaliu-vitaminu-bomba-961852

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos